دسته بندی مقالات:

سازگاری گوسفند

مهمترین نکات ضروری درباره پرورش گوسفند

به چه دلیل گوسفند خریداری می کنند؟

گوسفندان دام هایی هستند که در زندگی انسان ها بسیار تاثیر گذار بوده و کاربرد های فراوانی دارند. دامداران گوسفندان مختلف را خریداری می نمایند تا از طریق آن ها سود اقتصادی بدست آورند. دامداران از پشم ، گوشت ، شیر و … گوسفندان سود خوبی بدست می آورند. اما نکته ی مهم فقط خرید دام نیست بلکه محافظت و پرواربندی از آن است. دامداران بعد از اینکه گوسفندان مورد نظر خود را خریداری نمودند باید آن ها را پرواربندی کرده تا بتوانند سود خوبی بدست آورند.

پرواربندی گوسفند یعنی چه ؟

پرواربندی گوسفند زنده یعنی با استفاده از روش هایی که اکنون مطالعه می کنیم وزن دام و میزان گوشت و شیر دریافتی از آن را به بیشترین میزان برسانیم. گوسفندان دارای جثه ی کوچک و وزن کمی هستند که باید از طریق روش های مختلف پرواربندی آن ها را بزرگ تر کرد تا بتوان پشم ، شیر ، گوشت و… بیشتری از آن ها دریافت کرد زیرا تمامی این موارد از جمله موارد مورد نیاز انسان برای ادامه ی زندگی می باشند.
عواملی که در پرواربندی گوسفندان مهم است و باعث موفقیت در پرواربندی می شوند
دامداران پیش از آنکه به خرید دام و پرواربندی آن بپردازند باید عواملی که در پرواربندی اساسی و مهم می باشند را بدانند که از جمله ی این عوامل :
1- خرید دام های مناسب برای پرواربندی
2- استفاده از روش های مناسب برای پرواربندی
3- داشتن اطلاعات درباره ی نژاد های مختلف گوسفندان و ویژگی های آن ها
4- آماده کردن علوفه ی مورد نیاز برای دام
5- تشکیل یک مکان مناسب برای پرواربندی
6- انجام تمامی کار های بهداشتی قبل از شروع به پرواربندی
7- تغذیه ی گوسفندان زنده بر اساس وزن آن ها
می باشند که اگر تمامی این موارد رعایت شوند دامدار در پرواربندی دام های خود موفق خواهد شد.

سازگاری گوسفند

سازگاری گوسفند

 

 

پرواربندی به چند روش انجام می شود؟

پرواربندی انواع دام از طریق دو روش مختلف انجام می گیرد : 1) پرواربندی در یک محیط باز ، مرتع و آزاد 2) پرواربندی در مکان های محصور

 

1- پرواربندی در یک محیط باز ، مرتع و آزاد

در این روش پرواربندی در مکان های باز صورت می گیرد که در این صورت گوسفند به صورت چشمگیری وزن اضافه نمی کند و مواد مغذی که مصرف کرده است و انرژی آن در راه رفت و برگشت هدر می رود.

 

2- پرواربندی در مکان های محصور

این روش خودش به دو دسته تقسیم می شود که در دسته ی اول پرواربندی در مکان هایی که سقف دارند انجام می شود که این سقف ها مثل سایه بان یا … هستند و روش دوم که هزینه ی کمتری نسبت به بقیه دارد در مکان هایی انجام می شود که سقف ندارند اما محصور شده می باشند.

نکاتی که در پرواربندی گوسفند ضروری می باشند

در قسمت بالا نکاتی را که در مورد پرواربندی و سازگاری دام ها مهم می باشند گفته شد اکنون میخواهیم توضیح و اطلاعات دقیق تری درباره ی این دوران بدست بیاوریم.
1- گوسفند زنده ی مورد نظر را از مراکز معتبری خریداری کنید که دارای دامپزشکان با تجربه باشند و همچنین مهر تائید از وزارت بهداشت داشته باشند تا بتوانید دام های سالم و بدون عیب و ایرادی تحویل بگیرید
2- جایگاهی که دام در آن وجود دارد و در آنجا پرواربندی می شود را ضد عفونی کنید تا از گوسفند زنده ی خود در برابر انواع بیماری ها ، انگل ها ، باکتری ها و… محافظت کنید که این کار را می توانید به روش محلول پاشی یا شعله افکنی انجام دهید.
3- در دوران سازگاری گوسفند زنده علاوه بر اینکه تغذیه ی مناسب و علوفه نیاز دارد به انواع ویتامین ها ، آب سالم ، نمک و… نیز احتیاج دارد که باید تامین شوند
4- آبی که به دام داده می شود تا مصرف کند حتما باید قبل از مصرف از آب نمونه برداری انجام شود و از سلامت آب اطمینان خاطر حاصل شود
5- یک هفته تا ده روز قبل از اینکه شروع به پرواربندی دام شود باید به آن ها شربت ضد انگل داده شود زیرا انگل هایی وجود دارند که از خوردن غذا توسط دام ها جلوگیری کرده و اشتهای آنان را کور می کنند که این موضوع از چاق شدن و پرواربندی درست گوسفند زنده جلوگیری می کند

 

گوسفند
گوسفند

 

معایبی که پرواربندی گوسفند زنده دارد

1- مکانی که دام های زنده در آن پرواربندی می شود باید به طور دائم ضد عفونی شود تا دام از بیماری هایی از جمله عفونی و انگلی در امان بماند.
2- همانطور که میدانید پشم دام ها یکی از موارد کاربردی آنان می باشد اما در بازار ها الیاف مصنوعی نیز عرضه می گردد که سبب می شود از پشم طبیعی گوسفند استقبال زیادی نشود که این مورد به زیان دامدارانی می باشد که پرواربندی انجام می دهند.
3-    ….

 

مزایای پرواربندی دام

1- افزایش تولید گوشت قرمز مرغوب
2- پایین آمدن میزان گوشت وارداتی
3- افزایش اشتغال زایی در روستا ها

به اشتراک بگذارید:

مقالات مرتبط:

guest
0 نظرات کاربران:
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
×
ورود / عضویت
کد تأیید به شماره شما ارسال می شود
Proceed With WhatsApp
ارسال مجدد کد یکبار مصرف(00:60)